Owen Smith is 2016 gestart als een accessoires label voor mannen.

In de loop der jaren is het productaanbod uitgebreid en transformeert Owen Smith naar een lifestyle merk dat naast accessoires ook steeds meer kleding verkoopt.

Owen Smith liep tegen beperkingen van de huidige webshop aan. Deze shop is medio 2018 ontwikkeld in WordPress met daarbij de Woocommerce plugin. Visueel voldeed de webshop nog wel, maar qua opbouw en functionaliteiten werd het steeds minder makkelijk werken. De WordPress omgeving was ook niet up to date.

Op enig moment konden er geen afbeeldingen van nieuwe producten meer worden toegevoegd. Er diende grondig onderzoek door een webdeveloper plaats te vinden.

Wij hebben met Owen Smith overlegd dat het eigenlijk zonde zou zijn om nog te investeren in de oude shop en dat het veel slimmer zou zijn om dit budget te gebruiken voor de ontwikkeling van een nieuwe.

Op basis van het budget dat we hebben meegekregen hebben we een aantal afwegingen gemaakt. Naast budget was snelheid van oplevering belangrijk. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Shopware. We zijn op zoek gegaan naar een lokale Shopware partner en zijn uitgekomen bij Websignaal in Bunde.

Samen met Websignaal hebben we er voor gezorgd dat er binnen twee weken een gevulde basis webshop staat, ontwikkeld op het Shopware6 platform. We hebben gekozen voor een basis Shopware template dat we visueel hebben aangepast naar de juiste Owen Smith look and feel.

Toekomst

De volgende stappen die we samen met Owen Smith gaan maken zijn onder andere SEO optimalisatie (meta titels, meta omschrijvingen, categoriepagina teksten, landingspagina’s) en het implementeren van Channable zodat er een productfeed ingezet kan worden voor onder andere Facebook/Instagram, Bol.com en ToBeDressed.

Bekijk het resultaat hier: www.owensmith.nl

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over projectmanagement door Twizz Marketing Support voor jouw nieuwe website of webshop? Neem gerust even contact met op om de mogelijkheden door te spreken.